Αποκλεισμός συνεχούς ρεύματος
Μπλοκ DC
Το DC Block έχει σχεδιαστεί για να βελτιώνει την ποιότητα της ηλεκτρικής ενέργειας AC που τροφοδοτεί τα συστήματα ήχου και AV μας.

Το ηλεκτρικό ρεύμα έχει θεμελιώδη επίδραση στο ηχητικό σήμα καθώς περνά μέσα από ένα σύστημα, από την πηγή στον ενισχυτή έως τα ηχεία. Η παροχή ρεύματος σε μια τυπική κατοικία υπόκειται σε παρεμβολές που προκαλούνται από μια σειρά προβλημάτων, προκαλώντας την παραμόρφωση της κυματομορφής AC πριν φτάσει σε κάθε εξάρτημα. Αυτό δημιουργεί θόρυβο στο ηχητικό σήμα, το οποίο υποβαθμίζει την ποιότητα του ήχου – μια κατάσταση που συνεχίζει να επιδεινώνεται καθώς οι ηλεκτρικές συσκευές που χρησιμοποιούμε στα σπίτια μας πολλαπλασιάζονται.

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ
Τροφοδοσία ρεύματος DC
Ένα κοινό πρόβλημα είναι το «DC στο δίκτυο» – ένα πρόβλημα που είναι γνωστό ότι επηρεάζει την απόδοση του εξοπλισμού ήχου, ειδικά των ενισχυτών. Θεωρητικά, το ηλεκτρικό ρεύμα που λαμβάνουμε από τις πρίζες στα σπίτια μας θα πρέπει να είναι καθαρό AC, με ένα απόλυτα συμμετρικό ημιτονοειδές κύμα που εναλλάσσεται μεταξύ θετικής και αρνητικής φάσης. Ωστόσο, η παρουσία «ασύμμετρων φορτίων» – μυριάδες οικιακές συσκευές που χρησιμοποιούν άνισα την ενέργεια εναλλασσόμενου ρεύματος που είναι διαθέσιμη στον κύκλο ηλεκτρικού ρεύματος, από διακόπτες dimmer έως συσκευές κουζίνας έως τροφοδοτικά υπολογιστή – προκαλεί τη μετατόπιση της κυματομορφής, με αποτέλεσμα την παρουσία τάσης συνεχούς ρεύματος στην παροχή AC.

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ
Τάση DC
Οι μετασχηματιστές εναλλασσόμενου ρεύματος που χρησιμοποιούνται συνήθως στον οικιακό εξοπλισμό ήχου δεν μπορούν να ανεχθούν την παρουσία σημαντικών επιπέδων τάσης DC χωρίς να διακυβεύονται. Λιγότερο από 500 mV DC – τυπικό σε μια μέση οικιακή παροχή ηλεκτρικής ενέργειας – μπορεί να είναι αρκετό για να προκαλέσει κορεσμό σπειροειδών μετασχηματιστών του είδους που συναντάμε συχνά στους ενισχυτές, γεγονός που επηρεάζει αρνητικά την απόδοση του ήχου και μπορεί να προκαλέσει ηχητική μηχανική δόνηση.

Μπλοκάροντας ή ακυρώνοντας την τάση DC που βρίσκεται στην τροφοδοσία AC, το Audiolab DC Block διορθώνει τη μετατόπιση DC και εξισορροπεί εκ νέου το ημιτονοειδές κύμα του δικτύου (δείτε την παραπάνω εικόνα). Ωστόσο, η αντιμετώπιση του «DC στο δίκτυο» δεν είναι το μόνο όφελος που προσφέρει αυτή η συσκευή διπλής ενέργειας – περιέχει επίσης ένα κύκλωμα φιλτραρίσματος κλάσης ήχου υψηλής απόδοσης που αφαιρεί τους ρύπους RFI/EMI από την παροχή ρεύματος. Αυτό είναι αποτελεσματικό στη μείωση τόσο του θορύβου διαφορικής λειτουργίας (που επιδεινώνεται από τα φθηνά τροφοδοτικά λειτουργίας διακόπτη που χρησιμοποιούνται από πολλές οικιακές συσκευές) όσο και του θορύβου κοινής λειτουργίας (που επιδεινώνεται από τις αερομεταφερόμενες παρεμβολές από τηλέφωνα, δίκτυα Wi-Fi και Bluetooth).

Η εταιρεία HausΜusik ιδρύθηκε το 2010 με κύριο αντικείμενο δραστηριότητας την εμπορία μηχανημάτων ήχου. Εχει έδρα στο Μαρούσι Αττικής στην οδό Αγιου Κωνσταντίνου 40, στο ιστορικό εμπορικό κέντρο Aίθριο. Η προσωπική εμπειρία μας εγγυάται την ιδανικότερη λύση στις ανάγκες των πελατών σε κάθε περίπτωση. Βασικός μας στόχος παραμένει η συνέχιση της εμπιστοσύνης σας, η συνεχής βελτίωση της εξυπηρέτησης σας, η εξεύρεση των ιδανικότερων προτάσεων και λύσεων σε συνδυασμό με τα οικονομικά δεδομένα σας και η διατήρηση του φιλικού και ζεστού περιβάλλοντος που σας αγκαλιάζει από την πρώτη στιγμή. Στο κατάστημά μας θα βρείτε ενισχυτές, ηχεία δαπέδου και βάσης, πικάπ, κεφαλές, ολοκληρωμένα ηχοσυστήματα, καλώδια και όλα τα αξεσουάρ που θα σας φέρουν πιο κοντά στον ήχο της υψηλής πιστότητας.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ
Αυτός ο συνδυασμός τεχνολογιών διασφαλίζει ότι το DC Block κάνει περισσότερα από την επίλυση του προβλήματος του κορεσμού του μετασχηματιστή που προκαλείται από το DC στο δίκτυο. Βοηθά επίσης στο ξεκλείδωμα του ηχητικού δυναμικού οποιουδήποτε στοιχείου ήχου στο οποίο είναι συνδεδεμένο. Το επίπεδο θορύβου πέφτει και ο ήχος αποκτά μεγαλύτερη εστίαση, με μειωμένο κόκκο, βελτιωμένη ευκρίνεια, καλύτερα καθορισμένα μπάσα και πιο «αέρινα» πρίμα.

Απαίτηση ισχύος: 100-240V ~ 50-60Hz
Φορτίο αιχμής: 600VA
Συμβατότητα ενισχυτή ισχύος ήχου <2x150W ή <1x300W
Διαστάσεις (Π x Υ x Β): 113 x 59 x 140 (mm)
Βάρος (καθαρό): 0,7 kg

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ

Καλέστε στο: +30 210-2848893

Additional Information

Weight 0,7 κιλά

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ

για αγορές άνω των 100€ εντός Αττικής

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ

Καλέστε: +30 210-2848893

ΤΑΧΥΤΗΤΑ

Αποστολής & παράδοσης

ΕΓΓΥΗΣΗ

Ποιότητας & ασφάλειας